Skip to main content

Account aanvragen zonder lerarenkaart

Het Archief voor Onderwijs biedt op een eenvoudige manier toegang tot Vlaams audiovisueel archiefmateriaal. Dit materiaal is beschikbaar voor actieve leerkrachten en docenten verbonden aan een Vlaamse onderwijsinstelling.

Via je lerarenkaart kan je toegang krijgen tot Het Archief voor Onderwijs. Werk je als leerkracht aan een Vlaamse school dan heb je recht op een lerarenkaart. Heb je nog geen lerarenkaart, of denk je dat je ook zonder kaart in aanmerking komt voor een account, dan kan je een aanvraag voor een account indienen via onderstaand formulier. Je aanvraag wordt verwerkt binnen de 5 werkdagen na ontvangst.

Ben je niet zeker of je recht hebt op een lerarenkaart of wens je meer informatie over de kaart? Surf dan naar de website van Klasse: www.klasse.be/lerarenkaart.

Gelieve in onderstaand formulier het professioneel e-mailadres dat je hebt gekregen van je school of instelling in te geven, bv jan.smit@basisschool-deklaver.be. Zo kunnen we je aanvraag sneller behandelen. Voer dus enkel een privé-adres in indien je niet over een professioneel adres beschikt.

Toegang voor studenten lerarenopleiding

Studenten lerarenopleiding kunnen via hun docent toegang krijgen tot onze beeldbank. De docenten moeten hiervoor een aanvraag sturen naar support@viaa.be met inbegrip van een lijst (excel of csv) met de voornaam, achternaam en het e-mailadres van de student aan de betreffende onderwijsinstelling (geen privé-adressen).

In die mail moet ook formeel bevestigd worden dat de lijst enkel gegevens bevat van studenten in een Vlaamse lerarenopleiding ingeschreven bij de boven vernoemde onderwijsinstelling. Hou rekening met een verwerkingstijd van gemiddeld een werkweek.

Aanvraagformulier