Skip to main content

Zelf materiaal aanvragen voor Het Archief voor Onderwijs?

Zelf materiaal aanvragen voor Het Archief voor Onderwijs?

17 april, 2020

Een interessante reportage gezien op televisie? Wil je een boeiend nieuwsfragment laten zien aan je leerlingen? Of heeft je videorecorder de geest gegeven en kan je een oude cassette niet meer afspelen in de klas? Dan kan je dit opvragen om het op Het Archief voor Onderwijs te publiceren!

Momenteel is het mogelijk om materiaal van VRT en uitzendingen van VTM Nieuws, Royalty en Telefacts (van voor 2016) op te vragen. Je kan een gebruikersaanvraag indienen via het feedbackballonnetje dat je rechtsonder vindt op elke pagina, of via het e-mailadres vragen@onderwijs.hetarchief.be. Ook via de Facebookpagina van Het Archief voor Onderwijs kan je fragmenten opvragen.

We doen ons best om het item zo snel mogelijk beschikbaar te maken op ons platform. Houd rekening met een wachtperiode van enkele weken. Soms is het om auteursrechtelijke of ethische redenen onmogelijk om een fragment op Het Archief voor Onderwijs te publiceren. Meer info daarover vind je hier. Bij je aanvraag brengen we je op de hoogte van de mogelijke beschikbaarheid en geschatte wachtperiode voor het publiceren van het item op Het Archief voor Onderwijs.