Skip to main content

Volg jij dit voorjaar één van onze workshops in je regio?

Volg jij dit voorjaar één van onze workshops in je regio?

17 december, 2018

De vormingskalender voor het voorjaar van 2019 is er! Wil jij leren hoe je je lessen vlot kan verrijken met beeld en geluid? Of wil je KlasCement, het platform van onze partner, helemaal in de vingers krijgen? Reserveer jouw plaats tijdens één van de vormingsdagen in je regio.

Wat?

Tijdens onze praktische workshops krijg je een inleiding tot onze beeldbank aangevuld met de kans om je te ontwikkelen tot een volleerd gebruiker. Je gaat concreet aan de slag met het beschikbare materiaal voor o.a. muzische vorming, wetenschappen en techniek, mens en maatschappij (lager) en Nederlands, geschiedenis, techniek, MAVO, PAV, gedrags- en cultuurwetenschappen, economie, kunstvakken en wetenschappen (secundair).

Na de uitgebreide kennismaking kan je ons platform - individueel of met collega’s - verder exploreren. Ben je al een kenner en wil je enkel dit laatste meepikken? Dan kan dat ook!

In de workshops van KlasCement leer je efficiënt leermiddelen zoeken en bewaren en ontdek je enkele minder gekende functies van het recent vernieuwde platform.

Nieuw in deze reeks

  • Met een dagvullend programma (9u15-16u) zetten we voortaan extra in op leerkrachten die zich meteen willen ontpoppen tot volleerd gebruiker. Wissel na de introductie ideeën uit met vakcollega’s, ontdek nieuwe invalshoeken en ga naar huis met een paar mooi uitgewerkte collecties voor jouw vak.
  • Voor het eerst vind je ons ook in Turnhout, Aalst en Sint-Niklaas.
  • Op woensdag 27 maart 2019 wijden we twee introductieworkshops volledig aan het lager onderwijs. Naast geactualiseerde beeldcollecties voor o.a. muzische vorming tonen we nieuw materiaal voor de vakken ‘mens en maatschappij’ en ‘wetenschappen en techniek’.

  Een halve dag workshop combineren met KlasCement

  In de gecombineerde kalender met KlasCement kan je - afhankelijk van de datum - kiezen voor twee formules:

  Het Archief voor Onderwijs (vm) + KlasCement (nm)

  Wil je een eerste inleiding tot ons platform, maar ga je erna liever op eigen houtje aan de slag? Kies dan voor onze introductie in de voormiddag en de workshop van KlasCement in de namiddag.

  KlasCement (vm) + Het Archief voor Onderwijs (nm)

  Ken je ons platform al goed, maar wil je nog meer tips en tricks en echt pedagogisch-didactisch aan de slag met collega's rond het gebruik van audiovisueel materiaal voor jouw domein? Kies dan voor KlasCement in de voormiddag en ons verdiepende programma in de namiddag (niet mogelijk voor de vormingsdag lager onderwijs op 27/03).

  Voor wie?

  De workshops zijn gericht op leerkrachten en pedagogisch begeleiders van zowel het lager als het secundair onderwijs.

  Meer weten?

  Bekijk hier meer gedetailleerde informatie over de drie types workshops van Het Archief voor Onderwijs.

  Inschrijven

  Volleerd gebruiker worden in een dag, introductie, verdieping of combinatie met KlasCement: ga op zoek naar de formule die voor jou past en schrijf je in.

  Deelnemen is gratis, inschrijven is verplicht. Opgelet, de plaatsen zijn beperkt.

  >> Bekijk de volledige workshopkalender en schrijf je in!


  “Ik gebruik het archief om mijn lessen op een originele manier in te leiden of te ondersteunen. Er is beeldmateriaal ter beschikking voor de verschillende wetenschappelijke vakken. Van microbiologie en evolutie tot kernenergie en kunststoffen. Al deze onderwerpen en meer zijn geselecteerd voor en door leerkrachten en dus perfect inzetbaar in de klas.”

  Ann Vanmarcke, leerkracht natuurwetenschappen, chemie en lichamelijke opvoeding