Skip to main content

Sneak peek: zoeken op ons vernieuwde platform

Sneak peek: zoeken op ons vernieuwde platform

08 mei, 2020

Kijk je ook uit naar Het Archief voor Onderwijs, nieuwe stijl? Wij alvast wel! Deze zomer lanceren we de vernieuwde versie van ons platform. Verwacht een opgefriste look, heel wat verbeteringen onder de motorkap en vooral: heel wat nieuwe functies!

De lespraktijk evolueert

Sinds de lancering van Het Archief voor Onderwijs, iets meer dan vier jaar geleden, is er heel wat veranderd in de klas. Digitale vaardigheden worden belangrijker voor leerlingen, interactieve werkvormen vinden steeds meer hun weg naar de lespraktijk en differentiatie staat wellicht steeds hoger op jouw prioriteitenlijstje.

Betere zoekfunctie

Ook de zoekfunctie werd helemaal herwerkt. Je zal bijvoorbeeld kunnen filteren op collecties van onze redactie of educatieve uitgeverijen en andere partners. Zo krijg je nog sneller relevant audiovisueel materiaal te zien. We voerden ook enkele onzichtbare aanpassingen door om het zoeken nog verder te verbeteren. In deze screencast geven we alvast een kleine ‘sneak peek’ van onze verbeterde zoekfunctie.

Daarnaast kreeg ook onze vormgeving een opfrisbeurt, waarbij onder meer de collecties een betere structuur krijgen. Het platform wordt ook gebruiksvriendelijker én zal bovendien sneller werken. Zo kan je nog sneller met audiovisueel materiaal aan de slag in de klas. Bots je toch nog op een probleem? Geen zorgen. Ook onze pagina met veelgestelde vragen krijgt een uitbreiding, met nieuwe hulpfilmpjes en virtuele rondleidingen.

Leerlingentoegang

Ben je leerkracht in het secundair onderwijs en heb je je klas altijd al toegang willen geven tot Het Archief voor Onderwijs? Dat kan nu al, maar op ons nieuwe platform is er nog veel meer mogelijk! In de leerlingenruimte zal je zelf kijk- en luisteropdrachten kunnen maken, zodat jouw leerlingen zelf aan de slag kunnen op ons platform.

Inhoudelijk gaan we gewoon verder op ons elan. Al het bestaande audiovisuele materiaal op het platform blijft beschikbaar en ook de hyperlinks veranderen niet. Ook in de toekomst kan je op Het Archief voor Onderwijs rekenen voor actueel Vlaams audiovisueel materiaal en collecties voor in de klas. Ook het project KLAAR, in samenwerking met de VRT, blijft wekelijks nieuws binnen brengen in je klas.

Hou je mailbox en deze nieuwsrubriek de komende tijd dus in de gaten! Dan weet je als eerste wanneer we het vernieuwde platform precies lanceren en wat dit voor jou betekent.