Skip to main content

Nu ook Telefacts op Het Archief voor Onderwijs.

Nu ook Telefacts op Het Archief voor Onderwijs.

27 augustus, 2019

Fan van Telefacts? Wil je je lessen kruiden met fragmenten of reportages uit dit programma? Dan hebben we goed nieuws! Vanaf nu vind je ook afleveringen van dit duidingsprogramma op ons platform.

Uit vragen van leerkrachten blijkt dat jullie heel graag Telefacts-reportages willen verwerken in jullie lessen. Logisch, want de journalisten leggen complexe thema’s uit in heldere taal. Bovendien behandelt Telefacts vaak onderwerpen die gegrepen zijn uit het dagelijks leven. Net zoals het VTM Nieuws is het daarom dankbaar materiaal om mee te werken in de klas.

Dankzij onze partner DPG Media (het vroegere Medialaan) kunnen we nu een eerste selectie aanbieden van meer dan 50 afleveringen. Onze redactie selecteerde vooral reportages die vandaag nog altijd actueel zijn. We kozen bovendien voor thema’s die aansluiten bij de leerplannen en eindtermen. Veel kans dus dat ook jij aan de slag kan met dit materiaal!

Ben je nog op zoek naar een reportage die je hier niet vindt? Laat het ons weten. Als de aflevering dateert van 2016 of eerder, gaan we bij DPG Media na of de reportage in aanmerking komt voor publicatie. Aangekochte reportages of afleveringen van Telefacts die een aangekochte reportage bevatten, kunnen we niet publiceren op Het Archief voor Onderwijs.

Duik in de reportages >

 

Foto © DPG Media