Skip to main content

Nieuws overzicht

Het Archief voor Onderwijs vernieuwt... en jullie zijn onze inspiratie!

Wist je al dat we in het voorjaar van 2020 een vernieuwde en verbeterde versie van Het Archief voor Onderwijs op jullie loslaten? Verwacht naast een verbeterde gebruikerservaring ook een leerlingenruimte voor het secundair onderwijs. Uiteraard gaat er een heel traject vooraf aan zo’n lancering. In iedere stap van dit proces zijn jullie, onze gebruikers, van groot belang. Een kijkje achter de schermen.

Onze leerkracht tipt: collecties over publiciteit

Onze gedetacheerde leerkracht Katrijn dook in de wereld van de reclame en verzamelde heel wat unieke fragmenten. Je kan er mee aan de slag in verschillende vakken: naast de kunstvakken is de collectiebundel ook prima geschikt voor onder meer geschiedenis, PAV en levensbeschouwing.

Wie?
Katrijn Bulckens
Leerkracht kunstvakken

Wat?
Collecties voor de eerste, tweede en derde graad secundair

Nieuwe collecties van Averbode, Pelckmans, Plantyn en VAN IN

Het Archief voor Onderwijs werkt samen met heel wat educatieve uitgeverijen om bestaande methodes en handboeken te verrijken met duurzame links naar audiovisueel materiaal. Bovendien krijgen deze collecties regelmatig een opfrisbeurt met nieuwe, relevante fragmenten om je lessen helemaal actueel te maken.  

De educatieve uitgeverijen werken het aanbod steeds verder uit. Benieuwd of de methode die jij gebruikt al werd verrijkt met Vlaams audiovisueel materiaal? Ga dan zeker eens door onderstaande lijst!

 

Eerste hulp bij nieuwe vakken: ‘Mens & samenleving’ en ‘Actief burgerschap’

Sinds september 2019 is het nieuwe vak ‘Mens & samenleving’ toegevoegd aan het lesrooster van leerlingen in het eerste jaar op katholieke secundaire scholen. Op scholen van het GO! werkt het vak ‘Actief burgerschap’ gedeeltelijk volgens dezelfde eindtermen. Het Archief voor Onderwijs is het ideale hulpmiddel om ook deze leerstof aanschouwelijk te maken. Wij zorgen voor inspiratie!

Pages