Skip to main content

Met leerlingen secundair aan de slag op ons platform? Verlengd tot het einde van het schooljaar!

Met leerlingen secundair aan de slag op ons platform? Verlengd tot het einde van het schooljaar!

17 april, 2020

Sinds de start van het Corona-noodplan kunnen leerkrachten uit het secundair onderwijs ook hun klas toegang geven tot Het Archief voor Onderwijs. Goed nieuws: we verlengen deze maatregel tot het einde van het schooljaar. En er is meer: we organiseren ook twee ‘webinars’ om jullie nog beter te helpen en inspireren!

Doordat je leerlingen nu toegang kunnen krijgen tot Het Archief voor Onderwijs kan je in je lesmateriaal werken met hyperlinks naar audio- en videofragmenten. Je kan bijvoorbeeld kijk- en luisteropdrachten maken of materiaal selecteren ter verdieping van de leerstof. Vervolgens kan je de links delen via Smartschool, e-mail of een ander platform. Via onderstaande link vind je een duidelijk stappenplan.

> Geef je leerlingen toegang tot ons platform

Live webinar: kijk- en luisteroefeningen voor je leerlingen, hoe begin je eraan?

Op zoek naar didactische tips over hoe je Het Archief voor Onderwijs inzet tijdens je lessen op afstand? Wil je praktische tips over hoe je bijvoorbeeld collecties bouwt of links deelt? Of heb je nog vragen over hoe je je leerlingen toegang geeft tot Het Archief voor Onderwijs? We organiseren op 23 en 30 april live ‘webinars’ met onze gedetacheerde leerkracht Frederik. Achteraf kan je deze ‘webinars’ ook rustig herbekijken.

> Meer weten?

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Onze gedetacheerde leerkrachten verzamelden alvast heel wat tips en inspiratie om audiovisueel materiaal in te zetten tijdens je lessen op afstand.

> Doe hier inspiratie op om aan de slag te gaan

Tel je mee af naar de vernieuwde versie van Het Archief voor Onderwijs, mét leerlingenruimte?

Met deze leerlingentoegang zorgen we ervoor dat je ook in tijden van afstandsonderwijs aan de slag kan met Het Archief voor Onderwijs. Tot het einde van dit schooljaar kan je je leerlingen secundair op deze manier een account geven voor ons platform. Maar wist je al dat we dit jaar de vernieuwde versie lanceren van Het Archief voor Onderwijs? Vanaf dan zal je in een aparte werkruimte op een gebruiksvriendelijke manier echte opdrachten kunnen maken voor je klas, waarbij je leerlingen aan de slag kunnen met audiovisueel materiaal. Nog even geduld, we houden je op de hoogte!