Skip to main content

Ludwig van Beethoven in de kijker

Ludwig van Beethoven in de kijker

31 maart, 2020

In het jaar 2020 zou de wereldberoemde componist Ludwig van Beethoven 250 jaar geworden zijn. Wil je samen met je leerlingen het Beethovenjaar vieren? Het Archief voor Onderwijs helpt je op weg! Naar aanleiding van het Beethovenjaar ontwikkelden we twee collecties waarin de muzikant en dirigent centraal staat: één voor het lager onderwijs en één voor secundair.

 

Ludwig van Beethoven in de kijker (BaO)

In deze collectie voor het lager onderwijs vind je fragmenten terug over het leven en werk van de componist. Je hoort fragmenten van zijn symfonieën met uitleg op maat van jouw leerlingen. Kom samen met je klas te weten wie Ludwig van Beethoven nu eigenlijk was en welke invloed zijn werk tot op de dag van vandaag heeft!

 

Ludwig van Beethoven in de kijker (SO)

Het is niet voor niets dat de naam ‘Ludwig van Beethoven’ iedereen bekend in de oren klinkt: het muzikale genie leidde met zijn symfonieën de romantiek in en inspireert componisten tot op de dag van vandaag. Wil je je leerlingen in het secundair onderwijs kennis laten maken met de composities van Beethoven? In deze collectie ontdek je alles wat je wil weten over zijn werk, leven en muzikale invloed.

 

Op zoek naar meer informatie over het leven van Beethoven? Beluister hier de reeks ‘Beethoven’ van radiozender Klara.