Skip to main content

Jullie favorieten in de kijker: collecties wetenschappen en techniek

Jullie favorieten in de kijker: collecties wetenschappen en techniek

31 januari, 2019

Maak je lessen wetenschappen en techniek nog straffer met de collecties van Het Archief voor Onderwijs. Kaart actuele thema’s aan en illustreer onderwerpen van EHBO tot zonsverduistering met verhelderend beeld-en geluidsmateriaal. Hieronder vind je de drie meest populaire collecties voor wetenschappen en techniek.

1. Het klimaat en klimaatopwarming

De klimaatmarsen en ‘Youth for Climate’ tonen aan dat (jonge) burgers het klimaat hoger op de politieke agenda willen krijgen. Maar wat is dat nu eigenlijk ‘de klimaatopwarming’? Hoe kunnen we de opwarming van onze aarde beperken? In deze collectie staan experts als weerman Frank Deboosere en klimaatexpert Stijn Vercruysse je leerlingen bij. Zo worden ze zelf echte kenners.

2. EHBO

EHBO redt levens! In deze collectie krijg je tips om een EHBO-quiz te organiseren, krijgen je leerlingen uitleg over de hulpdiensten én ontdekken ze dat gevaar soms in een klein hoekje schuilt. Voorkomen blijft beter dan genezen, maar een voorbereide klas is er twee waard!

3. Gezonde en ongezonde voeding

Zin in een project rond (on)gezonde voeding? Wil je jouw leerlingen laten kennismaken met vegetarisme en veganisme? Of zit er een leerling in jouw klas met een voedselallergie of diabetes? Redenen genoeg om het over eten te hebben en daar draait deze uitgebreide collectie dan ook helemaal rond. Trakteer je leerlingen op het vakkundig uitgezocht materiaal uit deze collectie.

Nog meer collecties wetenschappen en techniek

Elektriciteit
Wonen vroeger en nu
Werken als verpleegkundige
Evolutie van het schrift
Verkeer België: monumenten
Internationale organisaties: de Verenigde Naties

 

Foto (c) Rawpixel - stock.adobe.com