Skip to main content

In de kijker: collecties muzische vorming

In de kijker: collecties muzische vorming

25 januari, 2019

Smuk je lessen muzische vorming op aan de hand van de collecties op Het Archief voor Onderwijs en ga creatief aan de slag met activerende lestips. De drie meest bekeken collecties muzische vorming voor het lager onderwijs lichten we hieronder voor je uit. Benieuwd naar meer? Onderaan ontdek je nog meer populaire collecties om met muziek en kunst aan de slag te gaan.

1. Muzisch werken rond carnaval

Carnaval: een uitbundig feest dat moeiteloos een lach op ieders gezicht tovert. Deze collectie leidt je meteen naar het hart van de carnavalstradities, maar laat je leerlingen ook zelf de handen uit de mouwen steken. Trommel mee op het ritme van dans- en percussiegroep Mayumana of ontwerp een kostuum in de stijl van ‘Le Bal du Rat Mort’.

2. Dans doorheen de tijden

Twist, wals, tango of liever wat ruige rock-’n-roll? Deze collectie gidst je langs dansstijlen uit verschillende tijden en culturen. Dankzij de chronologische en stapsgewijze opbouw kunnen je leerlingen de evoluties in de dans duidelijk herkennen én de dansen uitproberen. Waar zijn die sterren op de klasvloer?

3. STEAM: magische muzo-uitvindingen

Stel je voor dat we moesten leven in een wereld zonder telefoon, radio, vliegtuigen of zelfs zonder een simpel wiel? Uitvinders uit het verleden maakten ons leven eenvoudiger, maar nieuwe uitdagingen zorgen vandaag natuurlijk ook voor nieuwe uitvindingen. In deze collectie kan je met je klas aan de slag rond uitvindingen in de vijf domeinen: beeld, muziek, drama, beweging én media.

Nog meer collecties muzische vorming

Muzisch werken van seizoen tot seizoen
Beeld: inpakkunst met Christo en Jeanne-Claude
Muzisch werken rond andere culturen: Australië
De animatiefilm
Op bezoek in het museum
Van portret tot selfie

 

Foto (c) Monkey Business - stock.adobe.com