Skip to main content

Coronacrisis: tijdelijk toegang voor leerlingen secundair op Het Archief voor Onderwijs

Coronacrisis: tijdelijk toegang voor leerlingen secundair op Het Archief voor Onderwijs

17 maart, 2020

Belangrijk nieuws! Zolang het Corona-noodplan loopt, krijgen ook leerlingen secundair toegang tot Het Archief voor Onderwijs. Zo kunnen leerkrachten filmpjes en geluidsfragmenten delen met hun leerlingen. Ontdek hoe je je klas toegang geeft tot ons platform!

Met de tijdelijke leerlingentoegang bieden we een antwoord op de vraag van ministers Jambon en Weyts om afstandsleren in het onderwijs te ondersteunen nu de lessen op school zijn opgeschort. De afgelopen dagen hebben we hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen. Wanneer je je klas toegang geeft tot ons platform, kan je in je lesmateriaal werken met hyperlinks naar audio- en videofragmenten. Je kan bijvoorbeeld kijk- en luisteropdrachten maken of materiaal selecteren ter verdieping van de leerstof, en de links delen via Smartschool, een ander online platform of e-mail.

Hoe geef je als leerkracht secundair toegang aan je leerlingen?

Om je leerlingen toegang te geven tot Het Archief voor Onderwijs, geef je ons hun gegevens door. Zo kunnen we voor hen een tijdelijke account maken, die we opnieuw verwijderen wanneer de lessen opnieuw worden hervat. Met deze account hebben je leerlingen toegang tot al het audiovisuele materiaal in ons aanbod. Via onderstaande link vind je een duidelijk stappenplan en enkele veelgestelde vragen. We wensen jou veel succes en moed, de komende tijd!

> Ga met je leerlingen aan de slag