Skip to main content

Breng het nieuws in je klas met een gloednieuwe website

Breng het nieuws in je klas met een gloednieuwe website

01 oktober, 2018

Met ‘Nieuws in de klas’ brengt Mediawijs een rijk aanbod aan kranten en digitale media in jouw klaslokaal. Vandaag lanceren de - bestaande en nieuwe - partners in het project een vernieuwde website met een pak meer materiaal, o.a. van Het Archief voor Onderwijs. Mediawijs, de Vlaamse Nieuwsmedia, WE MEDIA, Media.21, VRT en VIAA slaan de handen in elkaar en staan voortaan samen in voor jouw afspraak met de actualiteit.

Lancering in goed gezelschap

Het nieuwe ‘Nieuws in de Klas’ werd op 2 oktober 2018 gelanceerd tijdens een persmoment in het GO! Atheneum Unesco in Koekelberg. Vlaams minister van Media Sven Gatz deed er het nieuwe aanbod van ‘Nieuws in de klas’ uit de doeken en leerlingen en leerkrachten kwamen alles te weten over het nieuwsgebruik van jongeren. Ontdek zelf de resultaten van het onderzoek van Apenstaartjaren in dit persbericht.

Wat vind je op het nieuwe ‘Nieuws in de Klas’?

Het nieuwe aanbod is niet niks! Eén week lang krijgen leerkrachten toegang tot een ruim aanbod aan kranten en digitale media. Vanaf dit schooljaar leidt Nieuws in de Klas je ook richting relevante videocollecties over bijvoorbeeld persvrijheid, beeldgeletterdheid en massamedia op Het Archief voor Onderwijs. Ook nieuwe KLAAR-afleveringen van VRT, actuele themadossiers van Media.21 en lesmateriaal over nieuws op bijvoorbeeld sociale media, journalistiek en fake news vind je als leerkracht terug op de website.

Kortom: de nieuwe website bundelt alles over nieuws, voegt er mediawijze tips en educatief materiaal aan toe, en zet alles voor je klaar in één mooi pakketje.

Het nieuws, iedere dag anders

Geïnformeerd blijven is nog nooit zo simpel en tegelijk zo moeilijk geweest als vandaag. Jongeren worden via sociale media geconfronteerd met een voortdurende, snelle nieuwsstroom en ook fake news ligt daar op de loer. Het is dan ook cruciaal dat ze dat nieuws kritisch leren interpreteren. ‘Nieuws in de Klas’ wil jou als leerkracht de middelen geven om met je leerlingen te werken aan competenties als mediawijsheid en burgerschap.

>> Lees het volledige persdossier

>> Neem een kijkje op nieuwsindeklas.be