Skip to main content

Nieuws overzicht

2019: Terugblik op een jaar vol nieuw materiaal op Het Archief voor Onderwijs!

Onze redactie selecteert voortdurend actuele reportages, programma’s en ander interessant materiaal om toe te voegen aan Het Archief voor Onderwijs. Daarnaast kunnen jullie ook zelf aanvragen doen, en bouwen onze gedetacheerde leerkrachten aan collecties voor allerlei vakken. In 2019 mochten we heel wat nieuwe programma’s publiceren op ons platform. Hieronder vind je een overzicht, met telkens een suggestie van vakken waarbij de reeks ingezet kan worden.

Het Archief voor Onderwijs vernieuwt... en jullie zijn onze inspiratie!

Wist je al dat we in het voorjaar van 2020 een vernieuwde en verbeterde versie van Het Archief voor Onderwijs op jullie loslaten? Verwacht naast een verbeterde gebruikerservaring ook een leerlingenruimte voor het secundair onderwijs. Uiteraard gaat er een heel traject vooraf aan zo’n lancering. In iedere stap van dit proces zijn jullie, onze gebruikers, van groot belang. Een kijkje achter de schermen.

Onze leerkracht tipt: collecties over publiciteit

Onze gedetacheerde leerkracht Katrijn dook in de wereld van de reclame en verzamelde heel wat unieke fragmenten. Je kan er mee aan de slag in verschillende vakken: naast de kunstvakken is de collectiebundel ook prima geschikt voor onder meer geschiedenis, PAV en levensbeschouwing.

Wie?
Katrijn Bulckens
Leerkracht kunstvakken

Wat?
Collecties voor de eerste, tweede en derde graad secundair

Pages