Skip to main content

Nieuws overzicht

Lof voor Het Archief voor Onderwijs

Onze tweede verjaardag én de vijfde verjaardag van VIAA was de gelegenheid om enkele enthousiaste gebruikers aan het woord te laten. Ook een tevreden minister van Onderwijs was vol lof over waar we vandaag staan. In dit filmpje vertellen leerkrachten waarom Het Archief voor Onderwijs onmisbaar is in hun klas en wat beeld en geluid voor hun leerlingen betekenen. Ze geven ook enkele tips prijs voor gebruik in de les.

VRT NWS, Het Archief voor Onderwijs en Smartschool lanceren KLAAR

Vanaf vandaag test Het Archief voor Onderwijs samen met Smartschool een nieuw online programma van VRT NWS: KLAAR wil wekelijks actuele thema’s en complexere onderwerpen helder uitleggen aan leerlingen van de eerste en tweede graad secundair onderwijs. Daar bovenop maken wij iedere week ook collecties met lesklaar beeldmateriaal aansluitend op de KLAAR-thema’s van de week.

Leerlingen op Het Archief voor Onderwijs? Denk mee!

Het Archief voor Onderwijs zit niet stil en we denken al volop aan de toekomst. Eén van onze ideeën is om ook leerlingen toegang te geven tot ons platform. Zin om als leerkracht mee na te denken over hoe we dit kunnen uitbouwen? Kom naar één van onze groepsgesprekken! Samen denken we na over hoe leerlingen toegang zouden kunnen krijgen tot Het Archief voor Onderwijs en wat ze op het platform zouden kunnen doen.

Pages