Skip to main content

Nieuws overzicht

21/03 - Inspiratienamiddag 'Houd je beeldbengels bij de les!'

Jongeren worden vandaag voortdurend omringd door beelden. Ook het lager onderwijs zit vol beeldbengels en daar spelen we met Het Archief voor Onderwijs graag op in. Onder het motto ‘Houd je beeldbengels bij de les!’ organiseren we samen met de Arteveldehogeschool op 21 maart een inspiratienamiddag over de troeven van beeldmateriaal in het lager onderwijs.

Laat je inspireren door collecties op maat!

Met de eindtoetsen in zicht vliegt het eerste semester voorbij. Neem even een adempauze, want we hebben goed nieuws: op vraag van vele gebruikers werd de collectieoverzichtspagina compleet vernieuwd. Om je nog beter te ondersteunen groeperen we nu nieuwe en inspirerende collecties op maat van jouw vakgebied. Je vindt er dus sneller en vlotter beeld en geluid om meteen in te zetten in je lessen. Ontdek de vernieuwde pagina en ga aan de slag!

Nieuwe collecties van Uitgeverij Averbode, Plantyn, Pelckmans en VAN IN

Het Archief voor Onderwijs werkt samen met verschillende educatieve uitgeverijen om bestaande methodes en handboeken te verrijken met audiovisueel materiaal. Uitgeverij Averbode bouwde het aanbod bij de methode Socius verder uit, maar ook Plantyn, Pelckmans en VAN IN zetten zich dit schooljaar reeds in om hun collecties op het platform te actualiseren. De auteurs voegden actuele en relevante videofragmenten toe. Daarnaast breidden ze het aanbod ook uit met heel wat nieuwe collecties.

Pages